Waarom het heads up display onze rij-ervaring veranderd

Wat is een head-up display en waarom heb je er een nodig?

Head-up displays, of HUD’s, bestaan ​​uit een kleine projector die informatie of beelden projecteert die tussen verschillende spiegels worden weerkaatst om op een scherm te verschijnen. De weergegeven informatie heeft een transparante achtergrond die kan worden weergegeven op doorzichtige schermen zoals vensters en dashboards.

De HUD-naam komt van het feit dat bestuurders niet langer op informatie hoeven te letten. In plaats daarvan kunnen ze hun gezichtslijn recht houden en op de weg blijven. Het is vergelijkbaar met andere augmented reality-technologie, zoals de Google-glas, die informatie over glazen lenzen projecteert.

HUD in Autos

Het gebruik van head-up displays in auto’s is een manier om autorijden veiliger te maken, vooral voor nieuwe bestuurders. Dit komt omdat de bestuurder zijn aandacht op de weg kan houden in plaats van op een scherm omdat de HUD cruciale informatie zoals snelheid en gas niveaus kan weergeven.

Sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd door General Motors in 1988, zijn moderne HUDs geëvolueerd van het tonen van de basissnelheid tot het weergeven van kritieke informatie met behulp van augmented reality, of AR. Deze AR-systemen helpen ’s nachts voetgangers te identificeren door ze naar de bestuurder te schetsen. Ze kunnen ook worden verbonden met GPS-systemen en met andere smartphone-apps om te helpen met autorijden.

Sommige autofabrikanten zoals Audi, GMC en Mercedes Benz maken modellen met een HUD-optie. Deze ingebouwde HUD heeft hogere kosten maar is goed geïntegreerd in de algemene werking van het voertuig. Als gevolg hiervan kunnen ze gegevens rechtstreeks uit elk deel van de auto weergeven zonder kabels of een Bluetooth-verbinding nodig te hebben.

Waarom een ​​HUD kopen

HUDs worden langzaam een ​​stabiel in de meeste auto’s. Overal beginnen mensen de nadelen van afgeleid autorijden te beseffen. Dit maakt HUD’s zeer aantrekkelijk omdat ze het voorkomen van afgeleid autorijden helpen elimineren.

Ingebouwde HUD’s kunnen duur zijn, vooral als je geld moet uitgeven aan een geheel nieuw voertuig. In plaats daarvan kunt u een extern systeem kopen, zoals deze head-up display met kleuren, waarmee je veel geld kunt besparen.

In feite kan deze HUD-kleur informatie van je dashboard in hoge definitie projecteren zodat deze overeenkomt met die in geavanceerde voertuigen. Hij heeft zelfs een alarm dat je waarschuwt over een lage batterij, hoge watertemperaturen of te hard rijden! Bovendien is het compatibel met alle Europese en Amerikaanse auto’s gemaakt na 2004 en Aziatische auto’s na 2007.

Om dit HUD-systeem te gebruiken, plaats je gewoon de antislipmat die bij de HUD wordt geleverd op je dashboard. Plaats vervolgens de HUD-eenheid op de mat zodat deze op zijn plaats kan staan ​​zonder om te vallen of te schuiven. Plaats vervolgens de reflecterende film op je voorruit en sluit de ODB-kabel die ook bij het pakket wordt geleverd aan op de HUD. Sluit ten slotte het andere uiteinde van de OBD-kabel aan op de OBD-interface van je auto en je zult een werkende HUD hebben zodra de motor van je auto is ingeschakeld.