Top 5 coole feiten: Bentley Bentayga

Bentley’s SUV wordt de Bentayga genoemd en is nu verkrijgbaar in Zuid-Afrika. Hier zijn 5 verbazingwekkende feiten over ’s werelds snelste en meest krachtige luxe SUV.

Hoewel het er niet naar ieders smaak uitziet, moet je toegeven dat Bentley het goed heeft gedaan met het maken van een super SUV en de Bentayga (de naam wordt gevormd door de eerste 3 letters van de naam van de fabrikant van de Crewe en Taiga), is een zeer luxe aanbod en is er slechts één model beschikbaar. Velen zullen suggereren dat het gewoon een opnieuw ingepakte Audi Q7 eronder is, maar hoewel dat deels waar is omdat het gebaseerd is op het MLB-platform van de VW Group, is er een aantal uitgebreid werk gedaan door Bentley om het nog veel specialer te maken.

Die motor

Op dit moment wordt er maar één motor aangeboden in de Bentley Bentayga – een enorme 6,0-liter W12-eenheid met dubbele turbocompressor die 447 kW en 900 Nm produceert. Dat is voldoende moeite om de Bentayga in slechts 4,1 seconden naar 100 km / u te sturen, en dat is overweldigend gezien hoe zwaar het is.

In de toekomst is er misschien een Bentayga met kleinere motor en de 4,0-liter V8 met dubbele turbolader van de Continental GT. Er zou ook een Speed-versie kunnen zijn, die nog een paar kilowatts van de grote W12 biedt. Op het moment van schrijven was een turbodieselmotor in overweging, waarbij de hightech elektrische turbo V8 van Audi’s SQ7 het meest waarschijnlijk in gebruik werd genomen.

Eerste editie

608 Bentayga First Edition-eenheden worden geproduceerd, wat ongeveer een zesde is van wat de fabriek in het eerste productiejaar kan assembleren. Dit aantal is significant omdat het het aantal metrische paardenkrachten is dat de motor produceert. De Bentayga First Edition heeft Union Jack-logo’s op de voordeuren, speciale details op de 22-inch wielen en in de cabine zijn er uniek geborduurde stoelen en stiksels. Het beste moet het unieke Breitling-horloge zijn dat bij de auto wordt geleverd. Klanten kunnen kiezen uit drie en de waarnemingswaarden variëren van $ 10k tot $ 21k

De aanpassing is bijna onbeperkt

Er is een goede kans dat geen twee Bentley Bentaygas hetzelfde zijn, aangezien de online configurator enorme niveaus van aanpassing en opties biedt. Er zijn ongelooflijke variaties op kleurenthema’s … bijvoorbeeld: de auto wordt niet alleen blauw, je krijgt zeven versies van blauw! Er zijn 8 wiel ontwerpen om uit te kiezen. Je kunt zelfs kiezen tussen 2 speciale achterstoelen of de standaard driepersoonsbank aan de achterzijde. De opties voor tapijten, fineer en siernaden zijn echt ontmoedigend, maar als je zoveel betaalt voor een voertuig, verwacht je alleen het beste. Bentley beweert dat het 130 uur kost voor 53 handwerkslieden om elke Bentayga-hut met de hand te maken.

Als dat niet genoeg is, kun je terecht bij coachbuilding specialist Mulliner die je Bentayga gaat uitrusten met nog meer luxe functies, zoals een stijlvolle set om mee te gaan vissen! De enige optie die echt interessant is, is de Mulliner ‘Tourbillon by Breitling’ dashboard klok die is gewikkeld door de versnelling van de Bentayga. De prijs van deze klok is bijna net zo hoog als de Bentley Bentayga zelf.

Offroad mogelijkheid

“Alleen omdat je kunt betekent niet dat je zou moeten” is de uitdrukking die in je opkomt als je denkt aan de Bentley Bentayga. Het is duur om te kopen en mogelijk duur om te repareren, dus waarom zou je het risico lopen om het offroad te beschadigen? Bentley heeft ervoor gezorgd dat zijn eerste SUV zich offroad kan wagen door hem in te stellen met instelbare rijhoogte, vierwielaandrijving en elektronische functies zoals hill descent control. Het chassis heeft 8 instellingen, met vier voor op de weg (Comfort, Bentley, Sport, Custom) en vier all-terrain-modi (Zandduinen, Mud & Trail, Gravel & Dirt, Snow & Grass). Het heeft een bodemvrijheid van 245 mm en kan tot 500 mm diepte in water waden.

Vink de optie All Terrain aan en je krijgt rijdynamiek met offroad-instellingen, bescherming tegen de vloer en een camera met een bovenaanzicht. Voor de gemoedsrust is er ook een sump-camera waarmee de bestuurder kan controleren op naderende obstakels die de Bentayga mogelijk kunnen schaden.

Het entertainment in de auto

Je noemt het, de Bentley Bentayga heeft het. Er is een infotainment scherm van 8 inch in het dashboard en, ten behoeve van de achterpassagiers, een paar 10,2-inch afneembare tablets en een 3,5-inch touchscreen-afstandsbediening waarmee inzittenden de audio- en klimaatinstellingen van het voertuig kunnen aanpassen. Er zijn enkele optionele audiosystemen beschikbaar en degene die je wilt is de vlaggenschip-Naim 20-luidsprekeropstelling die 1 950 watt verpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *