Top 4 leuke weetjes over Maserati

Grieks erfgoed in het logo

Heb je ooit goed naar het Maserati-logo gekeken? Wat is het? Wel, het is een weergave van de drietand van de Griekse god Neptunus. Een van de creatieve broers van Maserati werd gevraagd om een ​​logo te ontwerpen voor hun nieuwe auto en hij liet zich inspireren door zijn geboortestad Bologna, Italië en de fontein van Neptunus. Neptunus was beroemd om het dragen van een drietand die symbool staat voor kracht, en daarom werd gedacht dat dit een fantastisch logo zou zijn voor de krachtige en sportieve auto.

Maserati maakt niet alleen auto’s

Vanaf het begin van zijn oprichting is bekend dat Maserati betrouwbare en krachtige motoren maakt. Maar wist je dat ze die motoren niet alleen voor auto’s maakten? In feite maakt Maserati ook motoren voor boten. Deze boot motoren zijn net zo indrukwekkend omdat in 1958 een boot aangedreven door Maserati het Hydroplane World Championship won.

Winnaar Indy 500

Het winnen van races is niet alleen voor boten uitgerust met Maserati-motoren: in 1939 werd Maserati de eerste Italiaanse auto die ooit de Indy 500-race won. Toen deden ze het het volgende jaar opnieuw. Vanaf vandaag is Maserati niet alleen de eerste Italiaanse auto die ooit heeft gewonnen, maar ze zijn de enige Italiaanse auto die wint; nu zegt dat iets over hun auto’s.

Geen straatauto’s voor meer dan drie decennia

Je ziet vandaag misschien niet veel Maserati’s op de weg, maar er was een tijd dat je geen enkele op de weg zag. In het begin was Maserati uitsluitend gericht op het bouwen van auto’s om te racen. Het was meer dan drie decennia nadat ze begonnen en na de Tweede Wereldoorlog produceerde en bracht Maserati een auto uit die buiten het circuit zou worden gereden. Deze eerste straatauto was de Maserati A6 uit 1947.

Maserati is van Fiat

Er zijn in de loop van de jaren verschillende eigenaren geweest, te beginnen met de gebroeders Maserati, die niet alleen het bedrijf oprichtten maar nog vele jaren daarna in eigendom hadden. Vanaf de jaren vijftig veranderde het eigendom van de familie Orsi in Citroën en vervolgens in Alessandro de Tomaso. In 1993 nam Fiat de controle over en verkocht vervolgens 50 procent aan Ferrari in 1997. Echter, in 2010 kreeg Fiat de volledige controle over Maserati en ziet het ernaar uit om gezond te blijven.

Hoewel dit slechts een korte lijst is van vijf dingen die je nooit van Maserati wist, zijn er nog veel andere interessante dingen die je erover kunt weten, dus misschien wil je wat tijd nemen om meer te leren; het verleden en de toekomst zullen je misschien verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *