De nachten zijn gesloten, het weer wordt kouder en de winter zal snel volgen. Dan kunnen we tegen slecht weer op onze pendelen zoals sjorren, ijs of zelfs sneeuw. Het is volkomen logisch om voorbereid te zijn, in plaats van gestrand te zijn aan de kant van de weg, wachtend op hulp.

Banden pomp

Een van de gemakkelijke dingen om te allen tijde in uw auto te bewaren, is een bandenpomp. Je moet elke week je bandenspanning controleren, maar elke twee weken is voldoende. Uw eigen bandenpomp bespaart u een reis naar het dichtstbijzijnde benzinestation samen met al het lef om iets te veranderen, te vechten met de luchtlijn terwijl u probeert uw auto te omzeilen … u kent de oefening.

We hebben een aantal bandenpompen beoordeeld, maar een van de beste is de RAC-bandenreparatieset en borstel set. Het wordt geleverd met een flesje gunk dat tijdelijk een lekke band zal repareren, maar in tegenstelling tot de meeste andere banden reparatie systemen, kun je de oplossing uitwassen en de lekke band goed laten repareren. In plaats van dat de band wordt weggegooid.

Sneeuwsokken of kettingen

Nu lijkt het misschien een beetje extreem in Nederland om een ​​set sneeuwkettingen te hebben, maar met het weer steeds onvoorspelbaarder wordt, is het de moeite waard om over na te denken. Vooral als je in meer afgelegen delen van het land woont.

Een van de nieuwste en meest betaalbare opties is het Easy Grip Evolution-systeem van Michelin. Gemaakt van een composiet plastic is het net een elastisch net dat over je banden past. Er zijn geen metalen onderdelen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het beschadigen van je legeringen en de sokken pakken in een tas die klein genoeg is om in je koffer te houden.

Ruitensproeiervloeistof

Dit is iets dat amper iemand in zijn auto vervoert, maar het is volkomen logisch, want je wordt vaak betrapt zonder dat je eropuit gaat. Zorg er in de winter voor dat je de nette dingen koopt die kunnen dalen tot minus temperaturen. Dit voorkomt dat je doek op die kille ochtenden bevriest.

Het gebruik van zuiver water of een afwassing die een paar graden lager invriest, kan uw waterpomp beschadigen of zelfs remmen. Koop een klein flesje schone zeef en bewaar het in je koffer, voor het geval dat, of houd Screenwash-tabletten bij je.

Ijsschraper

Het spreekt voor zich dat je een fatsoenlijke ijsschraper nodig hebt kom in de winter. Geen spatel of een creditcard … een echte ijsschraper.

Warme spullen

Een ander goed ding om in je auto te pakken zijn enkele warme kleren. Vast komen te zitten in een auto is nooit leuk, de wintertemperatuur maakt het nog erger. Automobilisten die in de sneeuw of in de file belanden, zullen je vertellen hoe kil de dingen kunnen worden.

Het is de moeite waard om enkele geïsoleerde thermische dekens te kopen, de type hardlopers worden na een marathon gegeven. Ze worden opgevouwen in kleine vierkanten en zijn dus gemakkelijk genoeg om in je EHBO-koffer te pakken, je hebt er een … nietwaar?

Schep

Alleen echt nodig als de zaken daar buiten aan het komen zijn. Zorg ervoor dat je niet zonder een schop naar huis gaat als er sneeuw wordt voorspeld, je zou vast kunnen lopen, maar een snelle schop zal je of een andere automobilist vaak uit de problemen halen.