Promotors Apollo gaan akkoord met 30% compensatie verlaging

New Delhi: Apollo Tyres dinsdag zei dat de initiatiefnemers OS Kanwar en Neeraj Kanwar, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter, zijn overeengekomen om 30 procent korting te krijgen op hun compensaties voor 2018-19 na een voorstel van het nominatie- en remuneratiecomité (NRC) ).

Promotors van Apollo Tyres gaan akkoord met een verlaging van de bezoldiging van 30% De directie van het bedrijf heeft ook aanbevolen de promotorcompensatie af te sluiten op 7,5 procent van de winst vóór belastingen (PBT), terwijl de NRC heeft geworpen om nog verder te worden verlaagd in de loop van de tijd.

In september hadden minderheidsaandeelhouders van de onderneming de herbenoeming van Neeraj als Managing Director (MD), die ook de vice-voorzitter is, afgewezen vanwege zijn vergoeding.

Vervolgens heeft het NRC zich in oktober met een reeks institutionele aandeelhouders bezighouden om hun opvattingen in overweging te nemen, zei Apollo Tyres in een ingediend document.
Verder werd ook een onafhankelijk rapport van EY opgedragen om de compensatiestructuren en bedragen van de MD’s te vergelijken, voegde het toe.

Pre-registreren voor Conclave voor elektrisch voertuigen
“Dit tweeledige proces van raadpleging en externe benchmarking heeft geresulteerd in een aanzienlijk herzien voorstel van de NRC voor het compensatiepakket om het contract van Neeraj Kanwar vanaf mei 2019 te verlengen,” aldus het bestuur in een verklaring.

Het zei verder dat het herziene voorstel zou resulteren in een vermindering van ongeveer 30 procent in de totale compensatie voor zowel de initiatiefnemers.

“Met respect voor de geest van deze verandering hebben Onkar S Kanwar en Neeraj Kanwar vrijwillig ingestemd om hun compensatie voor 2018-19 met onmiddellijke ingang te verlagen om in overeenstemming te zijn met de nieuwe aanbevelingen,” voegde de verklaring eraan toe.

In 2017-18 kreeg O S Kanwar Rs 49.58 crore als totale compensatie, terwijl Neeraj Rs 44.64 crore ontving.

Beweren dat “drie belangrijke wijzigingen” in verband met compensatie voor promoters zijn aanbevolen, heeft het bestuur gezegd dat het de aandeelhouders heeft aanbevolen om hetzelfde te accepteren.

Deze omvatten een limiet voor de totale promotorcompensatie die is vastgesteld op 7,5 procent van de winst vóór belastingen (PBT) en de prestatiegerelateerde vergoeding zal worden gericht op ongeveer 70 procent van de totale vergoeding.

Bovendien zullen de jaarlijkse verhogingen voor het vaste gedeelte van de promotorcompensatie in lijn zijn met die van de senior professionals van het bedrijf, voegde het toe.

“De NRC heeft verder aanbevolen en de raad van bestuur heeft vastgesteld dat de 7,5 procent dop verder zal worden gereduceerd gedurende een bepaalde periode,” zei hij.

Deze aanpassingen houden rekening met de feedback van institutionele aandeelhouders en komen overeen met de onafhankelijke externe benchmarkingstudie, aldus de verklaring.

“In het licht hiervan, raadt het bestuur van Apollo Tyres sterk aan dat het contract wordt vernieuwd volgens de herziene voorwaarden,” zei het.

In september werd een speciaal besluit tot herbenoeming van Neeraj Kanwar als arts niet aangenomen omdat de stemmen die werden uitgebracht (72,72 procent) minder waren dan drie keer het aantal uitgebrachte stemmen (27,28 procent).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *