Bandenvisie

Tests

Voor dit jaar tesste de ANWB 16 winterbanden voor personenautos en 15 banden voor bestelauto’s. De banden zijn hierbij uitvoerig getest. Ze hebben tests doorstaan in de hevigste regen en de diepste sneeuw. Ook zijn ze getest onder normale omstandigheden zoals droog weer en wat hogere temperaturen. Daarbij is gelet op geluid, verbruik, slijtvastheid, duurzaamheid en rijden op hoge snelheid.

 

Slechte winterbanden

De winterbanden voor bestelautos scoorde erg slecht. Slechts drie winterbanden voor bestelautos kregen een voldoende. Geen band scoort goed. De kwaliteit van het merendeel is zelfs matig. Deze banden scoren op tenminste één veiligheidsonderdeel een onvoldoende. Er zijn een beperkt stel bestelautobanden die een voldoende scoren. Dit is zorgbarend omdat de verwachting is dat deze banden gewoon veilig zijn.

 

Kwaliteit ten onder van de stevigheid

Het probleem zit hem in stevigheid, draagvermogen en levensduur. Bedrijfsautobanden moeten immers tegen een stootje kunnen. Zo moeten deze autos op onverhard bouwterrein kunnen rijden. Maat volgens ANWB mag dit niet ten koste gaan van de veiligheid van de band.

 

Het advies van ANWB

De ANWB adviseert iedere auto die in de winter dagelijks gebruikt word of op wintersport gaat te kiezen voor winterbanden. Ongeacht de magere testscores is het belangrijk toch een winterband onder de auto te hebben die minimaal een voldoende heeft gescoord. Met winterbanden heb je toch meer grip dan een zomer- of all-season band.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *