Michelin

Geschiedenis Michelin

Bij een wit mannetje met een lichaam bestaande uit autobanden denk je waarschijnlijk aan Michelin, de grote Franse autobanden fabrikant. Wat je waarschijnlijk niet wist, is dat dat mannetje ook wel werd Bibendum genoemd en voor het eerst werd bedacht in 1898, gebruikt in een slogan. Vertaald staat er:”Nu moet er gedronken worden. De Michelin band drinkt de hindernis”. Hij houdt een glas in zijn handen met daarin scherven en spijkers. Hiermee wordt impliceert dat de banden van Michelin al deze hindernissen op de weg opslokt d.m.v.  de goede kwaliteit banden en het juiste profiel

Michelin, het Franse autobanden merk, werd opgericht in 1889 door de twee broers André en Edouard Michelin. De autofabrikant is inmiddels uitgegroeid tot de op een na grootste bandenproducent ter wereld , één plaats onder concurrent Bridgestone. Michelin verkoopt momenteel zomerbanden, winterbanden en all-season banden bestemd voor personen auto’s, vrachtauto’s maar ook raceauto’s die op het circuit rijden. Michelin was de eerste fabrikant die een rubberen band maakte voor koetsen, auto’s en zelfs de eerste rubberen band voor een trein.

Michelin zomerbanden

Michelin beschikt over een groot aanbod van zomerbanden. Tijdens het rijden met de zomerbanden van Michelin zul je merken dat je meer grip hebt op de weg, de kans op aquaplaning minder wordt maar ook zul je zeker meer plezier hebben tijdens het rijden. Comfortabel en veilig rijden doe je zeker met deze autobanden en dit komt onder andere door de samenstelling van het rubber maar ook de profielen van de banden. Kwaliteit staat immers hoog in het vaandel. De top drie zomerbanden, die zijn getest door de ANWB bandentest, zijn momenteel de Michelin Crossclimate, de Michelin Energy Saver+ en de Michelin Pilot Sport 3.

Michelin winterbanden

Voor winterbanden kun je er natuurlijk van uitgaan dat samenstelling van de band anders is dan bij een zomerband. De winterbanden moeten daarnaast minimaal een profieldiepte hebben van 4 millimiter. Wanner de profieldiepte lager is dan 4 millimeter, is het immers een zomerband. De winterbanden van Michelin zorgen ervoor dat je remweg korter wordt, je een betere grip hebt in winsterse omstandigheden zoals sneeuw, hagel en ijzige gladde wegen. Hierdoor kun je dus een stuk veiliger de weg op in de winter, wanneer je bijvoorbeeld op wintersport naar Oostenrijk of Duitsland gaat. Daarnaast bespaar je ook geld doordat je langer met je zomerband doet. Op dit moment komen de Michelin Alpin 5, Michelin Continental Wintercontact TS860 en de Michelin Continental WinterContact TS850 goed uit de ANWB autobanden wintertest van 2017.