Hoe je jouw nieuwe auto goed onderhoudt

Als je net een nieuwe auto hebt gekocht, zul je heel enthousiast zijn om de weg op te gaan, maar het is belangrijk dat je weet hoe je de auto op de juiste manier kunt onderhouden, zodat deze soepel en efficiënt blijft werken. Veel automobilisten weten niet hoe ze voor hun voertuig moeten zorgen, dus lees verder om de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden voor de auto te ontdekken, zodat uw auto nog vele jaren gelukkig en functioneel blijft.

Was de auto

De auto wassen is een belangrijke onderhoudstaak en doet veel meer dan alleen maar de auto er mooi en glanzend laten uitzien. Door elk deel van de auto te wassen, inclusief het onderstel en de spatborden, worden vuil, strooizout en andere schadelijke materialen verwijderd die de carrosserie van het voertuig kunnen beschadigen.

Motorolie controleren

Controleer de motorolie elke maand of vaker als je een lek opmerkt. Doe dit altijd op een vlakke ondergrond voor een nauwkeurige aflezing en herstel eventuele lekken zo snel mogelijk.

Houd de bandenspanning nauwkeurig

Zorg ervoor dat je de bandenspanning één keer per maand controleert, alsof ze niet op het juiste niveau zijn opgepompt, dit de auto kan beschadigen en het voertuig ook minder economisch zal maken. Zorg er altijd voor dat ze zijn opgepompt tot de aanbevolen druk zoals aanbevolen door de fabrikant.

Motorolie verversen

De motorolie moet elke 12070 km of zes maanden worden vervangen (wat het eerste voorkomt). Veel automobilisten vermijden dit te doen omdat ze het proces ontmoedigend vinden, maar het kan eigenlijk relatief eenvoudig zijn, mits je een handige gids online vindt en de juiste tools hebt, inclusief een verstelbare sleutel van een specialist zoals RS.

Vervang het luchtfilter

Het luchtfilter moet ook elke 12070 km of zes maanden worden vervangen. U kunt zien wanneer het moet worden vervangen, omdat u er geen licht doorheen kunt zien wanneer het tegen een lichtbron wordt gehouden.

Controleer vloeistoffen

Controleer regelmatig uw vloeistofniveau en zoek naar eventuele tekenen van lekkage of vul zo nodig bij. Dit omvat het remvloeistofniveau, motorkoelvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en de ruitensproeiervloeistof.

Uitlaat inspectie

Van tijd tot tijd moet u onder het voertuig gaan om het uitlaatsysteem te controleren (of om het in de garage te nemen om dit te doen). Zoek zorgvuldig naar tekenen van roest en trek losse klemmen aan.

Kijk naar de remmen

U kunt zich beter voelen om het voertuig in de garage te nemen om uw remmen te controleren, maar het is ook mogelijk om de remblokken zelf te vervangen als u op zoek bent om geld te besparen.

Als zodanig een essentieel onderdeel van het voertuig, moeten de remmen minstens twee keer per jaar worden bekeken en meer als u veel op de weg rijdt.

Dit zijn een paar van de belangrijkste onderhoudstaken die uw voertuig gezond en soepel laten werken, maar denk er altijd aan het onderhoudsschema, zoals aanbevolen door de fabrikant, zorgvuldig te volgen en eventuele reparaties zo snel mogelijk uit te voeren. Dit zou moeten zorgen voor vele gelukkige jaren van autorijden in je nieuwe auto.