Hoe je het best een band kunt verwisselen

Er is niets ergers dan haasten om ergens te komen, of het nu gaat om werk, een sociaal evenement of een roadtrip, en je moet onderweg een lekke band verwisselen. Lees dus verder om precies te weten wat je  moet doen om een ​​band te vervangen.

Wat je nodig hebt om een ​​band te verwisselen

Er zijn een paar essentiële stukjes en beetjes die je nodig hebt om een ​​band te verwisselen. Sommige nieuwe auto’s hebben geen reservewiel, maar worden geleverd met een vloeibaar bandafdichtmiddel dat u tijdelijk in de band kunt gieten tot u bij de dichtstbijzijnde garage aankomt. Dit is precies wat je nodig hebt om de lekke band te repareren:

Een driehoek gevaar bordje

Hoge zichtbaarheidsjas

Reserve band

Wielmoeren

Wielmoer sleutel

Een autokrik

Het driehoek-bordje wordt gebruikt om andere tegemoetkomende chauffeurs te waarschuwen dat u de vluchtstrook of de zijkant van de weg gebruikt, zodat ze weten dat ze langzamer rijden. Het hoge zichtbaarheidsvest wordt gebruikt om uzelf te zien bij naderend verkeer. Als je een band aan de kant van de weg verwisselt, zorg er dan voor dat je het weg van het verkeer doet en als je dit in een bocht kunt vermijden, is het belangrijk om jezelf zo levensvatbaar mogelijk te maken.

U moet een reserveband hebben om de lekke of beschadigde band te vervangen, evenals de wielmoer en een wielmoer sleutel om de bouten veilig te verwijderen en de band te vervangen. De krik wordt gebruikt om de auto iets op te tillen, zodat u de band gemakkelijk kunt vervangen.

Nu u over alle juiste apparatuur beschikt, laten we stap voor stap eens bekijken wat u moet doen om een ​​lekke band te vervangen.

Stap voor stap

Zorg er eerst voor dat u veilig bent en uit de buurt van tegenliggers, breng de auto in een veilige locatie, weg van schade. Verwijder overtollig gewicht uit de kofferbak en vraag passagiers om uit de auto te stappen, hierdoor wordt de auto gemakkelijker op te krikken.

Gebruik de Wielmoer sleutel om de bouten van het wiel te verwijderen, de eerste paar bochten worden moeilijker, maar als ze eenmaal loskomen, is het tijd om de krik te gebruiken. Zoek naar het opvijzel punt, meestal in de buurt van het voorwiel van de auto is er een gleuf voor de krik. Controleer altijd uw gebruikershandleiding als u niet zeker weet waar deze is. Zodra u de krik op zijn plaats hebt, start u om de auto van de grond te heffen, zorg ervoor dat u voldoende hoogte heeft zodat u een nieuwe opgepompte band kunt opleggen.

Nu de band is opgevijzeld en de wielmoeren zijn losgedraaid, kunt u nu de moeren nu met de hand verwijderen. Til nu het wiel op en lijn het nieuwe reservewiel uit en begin met het inbrengen van de wielmoeren en zet ze vast. Start dan gewoon met het terugbrengen van de krik en laat de wielmoeren een laatste keer aandraaien.