Fantastische Volkswagen feiten die je niet kent

Volkswagen-fans zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe dingen over hun favoriete auto. Naast het hebben van interessante, verrassende bijnamen, is de naam Volkswagen gerelateerd aan vele evenementen die je je niet eens hebt voorgesteld. Het bereik van Volkswagen-feiten gaat zelfs terug naar nazi-Duitsland. Hier presenteren we 10 verrassende feiten over Volkswagen die je misschien niet kent.

Volkswagen Betekenis

In het Duits is de letterlijke betekenis van Volkswagen: People’s Car. De Duitse regering zag de Volkswagen dan ook als een auto voor iedereen.

2 De oorsprong ligt in nazi-Duitsland

Misschien een van de schokkende feiten over Volkswagen. Het oude Duitse Labour-lettertype, een vleugel van de nazi-regering, nam eerst het initiatief. De bondskanselier, Hitler, wilde een auto die elke Duitser zich kon veroorloven.

3 Een systeem

De Duitse regering moedigde de arbeidersklasse aan om 5 Reichsmarks per week te deponeren, om de 990 Reichsmark-prijs voor de Volkswagen te kunnen betalen. Meer dan 300.000 Duitsers betaalden voor de regeling. Maar helaas, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog kregen Russen dat fonds te pakken.

4 Ford weigerde Volkswagen gratis op te nemen

Nadat de geallieerde bombardementen de Volkswagen-fabriek in Duitsland ernstig hadden beschadigd, nodigden Britten Ford uit om de leiding over te nemen. Nadat hij echter een onbevredigend rapport van de Ford-voorzitter had ontvangen, weigerde Henry Ford het historische voorstel te aanvaarden.

5 De Porsche en Volkswagen Connection

In de eerste plaats gaf Hitler Ferdinand Porsche de opdracht om het Volkswagen-project te ontwikkelen. De Porsche-ontwerper was ook een van de medeoprichters. Later werkten Porsche en Volkswagen hand in hand in verschillende projecten. En in 2012 werd Volkswagen de enige eigenaar van Porsche.

6 De meest gefabriceerde auto ter wereld

Volkswagen produceerde in totaal 21.529,464 auto’s over een spanwijdte van 65 jaar! De meeste van deze auto’s werden op Aziatische en Europese markten verkocht.

7 Jaren 60 – de opkomst van Volkswagen in de VS.

In de jaren ’60 claimde Volkswagen bijna 60 procent van alle in het buitenland gemaakte auto’s in de VS. Het is een van de meest opmerkelijke feiten en cijfers van Volkswagen, gezien de heersende anti culturele trend in die tijd.

8 Laten we de wereld regeren!

In 2010 bereikte het totale marktaandeel van Volkswagen een formidabel cijfer van 11,4%. In 2012 behaalde het nog een prestatie door de positie van de op één na grootste automaker ter wereld te claimen. Het bedrijf heeft zijn volgende doel gesteld om tegen 2018 de grootste automaker te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *