Een kijkje in de race auto motoren

Wist je dat raceauto’s extreem krachtige motoren moeten hebben om winnaars te zijn? Naast de aerodynamica die is geïmplementeerd en de aanpassingen, maakt de motor de auto tot de ultieme winnaar.

Laten we beginnen met de beroemde Formule 1-Ferrari. Een van de beroemdste motoren in de F1 was de Ferrari V10 F1. Het was een 3.0 liter, tiencilinder racewagen die verantwoordelijk was voor 57 overwinningen.

De Porsche Flat 6 is een ander racevoertuig dat indruk op de wereld heeft gemaakt. Het was een 2.0 liter luchtgekoelde motor. De meest recente versie van deze Porsche heeft indrukwekkende resultaten behaald door het winnen van vele races door de jaren heen.

De Porsche Flat 12 heeft een van de grootste motoren in de race-industrie. Er zitten twee platte zes motoren in deze auto. Het is een 4,5 liter motor met 1500 paardenkracht. Je kunt je voorstellen hoe krap de bestuurder geweest moet zijn om ruimte te maken voor deze enorme machine.

De Mazda R26B 4-rotor was misschien wel een van de gekste modellen in de race-industrie. Na 21 races ingeschreven te hebben en slechts één te winnen, kan dit een vreemde statistiek zijn. Deze race was de LeMans en het maakte indruk omdat het de enige auto was die geen conventionele zuigermotor was en het een uniek merk was.

De BMW S14 was het begin van de M-serie. Het kampioenschap winnen maar geen races winnen, het was gewoon een 2,5 liter motor met slechts vier cilinders.

De Audi R10-18 TDI heeft in de loop van de tijd veel veranderingen ondergaan, maar heeft altijd een gedenkwaardige motor gehad. Oorspronkelijk was dit model een benzinemotor met tien cilinders. Dit werd ingevoerd in de Le Mans-race en gewonnen. De fabrikanten besloten echter om een ​​dieselmotor met twaalf cilinders en twee turbo’s te plaatsen. Dat is een verbazingwekkende hoeveelheid kracht in slechts één raceauto. Zelfs Formule 1-auto’s hebben geen V12-motor.

Elke racewagen moet worden uitgerust met de beste mechanische en elektrische onderdelen. Races zijn er om de kwaliteit van de auto te bewijzen voordat ze de straten van de stad raken. Racewagens testen ook hoe goed een motor bestand is tegen extreme omstandigheden zoals hitte, regen en sneeuw.

Racebanen zijn ook de beste plaatsen voor bandenfabrikanten om hun nieuwe producten te testen. Rubber moet bestand zijn tegen hitte en wrijving gedurende lange perioden en track day is het moment om het te testen.

Minty’s is een van de toonaangevende leveranciers van banden in Zuid-Afrika en wordt erkend voor onze hoge standaard van klantenservice. We hebben een reputatie opgebouwd bij onze klanten en zorgen ervoor dat zij banden en lichtmetalen velgen van de hoogste kwaliteit ontvangen, bij de grootste merken in het hele land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *