Continental autobanden, de eerste keus in Europa

Ga op pad met de hoogste kwaliteit.

Autofabrikanten gebruiken alleen hoogwaardige banden die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Bandenproducent Continental zorgt ervoor dat de “Continental-banden” aan al deze normen voldoen, van maximale snelheid tot nat en droog remmen, handling, comfort en geluidsniveau, evenals kilometers.

De ingenieurs van Continental voeren meer dan 100 verschillende tests uit, evenals de vele eerste veiligheidstests, om te zorgen dat een originele uitrustingband (OE) perfect bij het voertuig past, of het nu een sportwagen, een bestelwagen of een elektrisch voertuig is. Alleen de juiste set banden zorgt ervoor dat de prestaties van de auto op papier zich vertalen in prestaties op de weg.

Veiligheid speelt altijd een grote rol bij de ontwikkeling van banden, maar ook andere eigenschappen van de banden moeten naar voren worden geschoven. Dit omvat het oplossen van het traditionele belangenconflict tussen rolweerstand en remprestaties, en het omgaan met vele andere gebieden waar twee belangen botsen.

Desondanks is Continental erin geslaagd om elke dag opnieuw met deze uitdagingen te worden geconfronteerd en kregen zij de goedkeuring van internationale autofabrikanten. Een duidelijk teken van de uitzonderlijke kwaliteit van het product, wat resulteert in het worden van de leidende origineel autoband leverancier voor autofabrikanten over de hele wereld. Bijna één op de drie nieuwe auto’s die in Europa worden geproduceerd, verlaat de fabriek met Continental-banden. Dat maakt Continental de eerste keus van Europa bij alle bandenproducenten.