4 Dingen die je moet doen om veilig ’s nachts te rijden

Wanneer de nacht komt, zijn mensen moe en willen ze thuiskomen. Voor de meeste bestuurders is het lastig om ’s nachts te rijden omdat duisternis en felle koplampen hun zichtbaarheid beïnvloeden. Volgens verschillende bevindingen zeggen analisten dat de helft van de ongevallen op de weg ’s nachts gebeurt. Mensen laten hun voertuigen crashen omdat ze zich niet aan de veiligheidsregels houden of dat ze het naderende gevaar niet kunnen zien.

Desalniettemin, ondanks deze duizelingwekkende resultaten, kan het rijden in de nacht veel veiliger worden, je maakt een paar kleine veranderingen. Als je merkt dat achter je stuur stappen een probleem is na zonsondergang, kun je op een aantal manieren garanderen dat je je bestemming veilig bereikt.

Investeer in goede gloeilampen

Het is duidelijk dat je koplampen aan moeten als de nacht nadert. Gedurende deze tijd zullen je ogen zich langzaam aanpassen aan de naderende duisternis. Als een van je koplampen op is, koop dan een nieuwe set. Vermijd het gebruik van slechts één koplamp, want de politie staat in je koffer en je krijgt een kaartje. De lichten, zoals deze koplamp, moeten helder genoeg zijn om tegemoetkomend verkeer op te merken. Aan de andere kant, minimaliseer de helderheid wanneer je inkomend verkeer op de andere rijstrook ziet.

Maak al je spiegels schoon

Als een kwestie van veiligheid moet je ervoor zorgen dat je al je spiegels schoon houd, van de voorruit, zijspiegels, de achterruit en de koplampen. Gebruik een krant of een microvezeldoek om vuil op de voorruit te vegen. Gebruik je handen niet omdat de olie op je huid schittering kan verhogen.

Reinig resten zoals modder en gedroogde waterdruppels, voeg verblinding toe, die het zicht gemakkelijk kan beïnvloeden, vooral met tegenliggers ’s nachts. Reinig de koplamphoezen zodra je merkt dat er vuil op zit. Vervang ze als ze oud zijn, zodat het licht dat uit de lamp komt effectief is.

Wees altijd alert

Je moet waakzaam zijn tijdens het rijden, vooral tijdens de spits. Iedereen is op weg van zijn werk naar huis en de meesten hebben haast. Sommige bestuurders zullen het verkeer verminderen; anderen zullen inconsistent van rijstrook veranderen; je moet te allen tijde waakzaam zijn.

Kijk niet rechtstreeks naar de tegemoetkomende koplampen, kijk in plaats daarvan naar de witte lijn of de rand van de weg. Probeer korte pauzes te nemen als u ’s nachts op lange afstanden rijdt.

Een goede tip voor chauffeurs is om een ​​redelijke afstand te houden tussen jou en de bestuurder die voor je staat. Je voorkomt fouten die hij of zij maakt en wegdek af met gaten.

Ga voor regelmatige controles

Gezichtsstoornis treedt geleidelijk op als mensen oud worden. Opticiens raden aan eens in de twee jaar een controle te laten uitvoeren.

Draag een bril als u ernstige oogafwijkingen heeft. Niettemin, vermijd een zonnebril ’s nachts. Investeer in plaats daarvan in een goed paar nachtzichtg lazen. De lenzen voorkomen reflecties van licht en houden je ogen ontspannen tijdens het rijden.