3 winterbanden Tips voor uw veiligheid

Wij zijn de afgelopen weken verwend met een paar mooie, warme dagen, maar nu staat het koude seizoen weer op het punt Nederland te raken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw banden veilig en voorbereid zijn. Je bent alleen zo goed als je banden!  Autobezitters moeten ervoor zorgen dat hun banden aan de taak voldoen, of ze nu verwachten te rijden in een koel, mild klimaat of door meerdere sneeuwstormen. 

Hier zijn drie (3) Tips om ervoor te zorgen dat jouw winterbanden klaar zijn voor de start:

Controleer uw band loopvlak

Om uw banden beter te laten presteren, hebben uw banden een goede profieldiepte nodig. Profieldiepte is de maat vanaf de bovenkant van het loopvlak rubber tot de onderkant van de band groeven. De meeste standaard banden beginnen met een profieldiepte van ongeveer 6,35mm en volgens de meesten zijn ze versleten wanneer ze tot 1,6mm van de resterende profieldiepte dalen. Voor besneeuwde wegen moet u echter rekening houden met 3.9mm of meer voor een goede stabiliteit en controle. U hebt meer profieldiepte nodig in de sneeuw omdat uw banden tijdens het rijden de sneeuw moeten comprimeren in hun groeven. Winterbanden hebben om deze reden specifiek meer diepgang.

Controleer uw band inflatie / luchtdruk

Welke banden u ook heeft en ongeacht uw profieldiepte, u moet zeker weten dat ze goed zijn opgepompt. De inflatie wordt gemeten in PSI. Banden met hun aanbevolen PSI-niveau zorgen voor de beste tractie en controle. Het oppompen van banden is vooral belangrijk in de winter omdat de druk ongeveer 1 PSI daalt voor elke 10-graden daling van de buitentemperatuur.

Controleer uw reservewiel

Meestal wordt er een reservewiel in de kofferbak van de auto bewaard, maar u moet ervoor zorgen dat deze bruikbaar en veilig is mocht u het nodig hebben. Je kunt het samen met je anderen toevoegen aan je banden rotatie service voor frequente controles als het een full-size band is. Maar als het niet zo is, is het nog steeds een goed idee om de band regelmatig te laten inspecteren en de luchtdruk te controleren.

Dit zijn 3 eenvoudige dingen die je regelmatig kunt doen ter voorbereiding op dat koude, winterse weer dat ons zeker raakt als we het jaar afsluiten. Misschien kunnen we dit jaar allemaal genieten van White Christmas, als we er zeker van zijn dat je autobanden klaar zijn!